Ajankohtaista ja tapahtumat

Osaston 016 historiikki on valmistunut

Osastomme perustamisesta on jo yli 80 vuotta. Osaston 240 sivuinen historiikki ja juhlateos on laadittu eri vuosikymmenten ajoittain varsin värikkäidenkin muistojen tallentamiseksi. Historiikin tekijä Eino Nykänen on perehtynyt tarkasti arkistolähteisiin, aikalaismuistelmiin ja -julkaisuihin. Kirjassa on myös valokuvia ja mm. perustajajäsenten muistikuvia eri vuosikymmeniltä.

”Autoalan kuopiolaiset palkansaajat olivat ensimmäisten joukossa järjestäytymässä sodasta toipuvaan Suomen Kuljetus-työntekijäin Liittoon”, kertoo toimittaja, tietokirjailija Nykänen. Ammattiyhdistysliike kasvoi nopeasti suureksi yhteiskuntavaikuttajaksi, mutta sen jäsenet ihmisinä ja osastojen tasolla maksoivat muutoksesta suuren hinnan: elettiin rajun valtataistelun aikaa, jossa liittoja ja osastoja hajotettiin ja uusia perustettiin, ja työtovereita jaoteltiin ystäviin ja vihollisiin. Taistelu Suomen tulevaisuudesta oli siirtynyt työpaikoille. ”

Kaikki tämä näkyy myös Kuopion autoalan historiassa ja ihmisten arkikokemuksissa.

TILAA HISTORIIKKI ITSELLESI TAI LAHJAKSI !

Kirja on kovakantinen

Kirja noudettavissa toimistolta ma-ti,  p. 044 562 5735

                                                       Kirjan hinta 5 €
 

                            TILAA ITSELLESI TAI LAHJAKSI !

 

 

                      

 

 
 

                            SALIBANDYPELIVUOROT

                     15.8.2021-5.6.2022

                            SUNNUNTAINA  klo 18.30-20

 

                                          MINNA CANTHIN KOULUN SALI

 

          Lisätietoja saat AKT:n Kuopion os. 16 ry:n toimistolta,

puh. 044 562 5735 ma-ti ja Petri Paavilaiselta, puh. 040 701 3605.

 

                                        TERVETULOA PELAAMAAN!

 

 

 

 

 

 

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

AKT:n Kuopion osasto 016 on ns. yleisosasto. Huolehdimme lähes kaikkien auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton sopimusalojen edunvalvonnasta.

Osaston toiminta-alue on pääasiassa Kuopion ja sen ympäristökunnissa, mutta yksittäisiä jäseniä on ympäri Suomea.

Alueen suurimpia työnantajia ovat Kuopion Liikenne, Savon Linja, Pohjolan liikenne, Pohjolan Matka, Suomen DB Schenker, kantola&koramo, Experant ja posti. Lisäksi osastoon kuuluu työntekijöitä lukuisista pienimmistä työpaikoista.

Osaston tämän hetkinen edustus liiton toiminnassa on seuraava: puheenjohtaja Kauko Lipponen on hallituksen 2 varajäsen, jaostojen edustajina ovat; Linja-autojaostossa Timo Räsänen huoltokorjaamojaostossa Kalevi Kesonen ja liikenneopetusalan ammattijaostossa Markku Väänänen, järjestö - ja koulutusvaliokunnassa Hannu Turunen, sosiaali - ja työsuojeluvaliokunnassa Riitta Heiskanen ja nuorisovaliokunnassa Timo Savolainen.

AKT:n Työehtosopimukset on voimassa 1.2.2020 - 31.1.2023 .

Palkankorotukset vuonna 2020 ovat, 1.2. 0,21 € ja 1.10. 0,02 € palkan korotukset astuu voimaan päivämäärien jälkeen lähinnä oleva palkanmaksukauden alusta. Muut työehtosopimus muutokset niin palkan kuin tekstin osalta löytyy AKT:n sivuilta.

Lonka sopimus tuli voimaan jo 30.11.2013 joka laajeni 26 paikkakunnalle, sopimuksen piiriin uutena tulivat Hämeenlinnan kaupunki Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan kuntien muodostamalla alueella sekä Hyvinkään, Imatran, Kajaanin, Kemin, Kokkolan, Kouvolan, Lappeenrannan, Mikkelin, Rauman, Riihimäen, Rovaniemen, Salon, Savonlinnan, Seinäjoen ja Vaasan kaupungit.

Kuorma-autoalan ylessitovuuden on myös voimassa sopimuskauden. Näistä ja muista ajankohtaisista asioista saa lisätietoja AKT:n sivuilta.

Toimistomme sijaitsee Kuopion keskustassa Vuorikatu 20 3. kerros.

Päivystysajat ovat: Ma - Ti klo 8 - 15.

Puh. 044 5625735, sähköposti: akt016@elisanet.fi

Toimikunnan puolesta

Kauko Lipponen

puheenjohtaja
AKT:n Kuopion os. 016 ry